Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/nepek-receptjei/73-nepek-receptjei/256-lasagne.html

Lasagne

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Karamellás túrókockák https://t.co/acyoKR4tfw

Villámgyors fagyitorta https://t.co/g7N8Fss4k3

13 édes és sós recept, ha van otthon egy csokor friss kapor https://t.co/geN5YDEqlX

30 perces sajtos rúd: sütőporos recept, amit keleszteni és pihentetni sem kell! https://t.co/IqgFFVCr3u

Sárgabarackos-zabos morzsasüti https://t.co/TavNQSMYMD

Epres-barackos túrótorta https://t.co/iNWMZzjaQn

Vizes piskóta cseresznyével https://t.co/73VtjQFXaM

Tiramisu tojás nélkül egyszerűen https://t.co/PpkyxfHLgX

Csokikrémes muffin https://t.co/JvbYmOUx4H

Egyszerű shakshuka fetával https://t.co/iEPCpjNujJ

Vöröslencsekrém https://t.co/d7L2vL0whR

Kekszes-tejfölös csodasüti recept https://t.co/XC5nRUixLj

@szsteven1985 Nagyjából ezt használtam, de amúgy érzésre mindent. https://t.co/crZoEyp85n

@zimmererdor Látod, én meg sokkal inkább random élem az életem. Nincs recept, nincsenek sablonok. Köszönöm :)

🇪🇸🥘👌 #PAELLA – a spanyolok nemzeti étele, egy rizses hús, melynek rengeteg arca ismert, hisz tájegységenként máshog… https://t.co/xQdGMYqAtf

Elindítottunk egy olyan kezdeményezést is, miszerint a falubeliek beküldhetik kedvenc receptjeiket, mi pedig azokbó… https://t.co/5Hf5iFRdRJ

Tojásos lecsó virslivel https://t.co/uCI9zZEXyK

Sajtos rúd recept https://t.co/ASQW4FFH3M via @YouTube

Gazdag, sűrű és krémes: így lesz tökéletes a bográcsos paprikás krumpli https://t.co/kJMNaC9HKm

Cseburek https://t.co/IIBMXxaGUL

Ebédelni akartam, de inkább eszek reggelit. Ma már harmadszor. Fuck rendes főtt étel.

Hajnalban értem haza a szülinapi buliról, délben indultam túrázni, most pedig a hűtő előtt ülve csírakeveréket nasi… https://t.co/yRAfuvcnWA

Megkérdeztem a boltban, hogy mennyibe kerül valami csirkemelles, rizses étel és inkább maradtam a mirelit pizzánál.

Az étel nem tesz minket kedvessé Isten előtt, mert ha nem eszünk, nem veszítünk semmit, és ha eszünk, nem nyerünk s… https://t.co/mjs33AMb4i

Az étel nem tesz minket kedvessé Isten előtt, mert ha nem eszünk, nem veszítünk semmit, és ha eszünk, nem nyerünk s… https://t.co/uE7P4c1TM1

Tudod, mi a legjobb ebben a nyárban? Hát persze hogy a grillhús és a grillezés! https://t.co/0p76tW92gd #étel… https://t.co/CvLtgBnSTA

@balikaze Ha meg sosem nyertel, akkor jelen esetben Apr 10.etel szamitva 3 honapon belul. Ha mar nyertel, akkor 1 h… https://t.co/fIjxrZvwYU

baba adag etel talsn eleglesz match elottig https://t.co/g4oassW4m1

Nem szokásom itt irogatni, de ezt meg kell hogy osszam. Tudom mennyire kedveled az étel/ital pótló cuccokat… https://t.co/8wlIXyzfPx

@Kurogiri_supp A tegnapi nap nagyon hamar elment, este nagyon fáradt voltam, úgyhogy hamar el is aludtam.. Most ül… https://t.co/UoprYIztiM

@rosbergeffect EN AZTHITTEM AZ VISZKI koviubi nemzeti etel? 🥒

Valamiért mindig azt gondoltam, hogy a gulyás egy bonyolult étel, meg mindig az izgalmasabb, új ízvilágú receptekre… https://t.co/xGH9EjEqpF

@_myronman_ mi augusztusban a Spejz nevű helyen ettünk, kedvesek voltak, nagyon friss volt az étel (mindenféle ránt… https://t.co/GIIq9ICSnc

Étel elvitelre? Gondolja át! - Az óceáni műanyagszennyezés felét ételcsomagolások teszik ki: A kutatókat is meglept… https://t.co/F8dFV62Gqa

@egyatlagsrac nem lesz szerintem a legszebb, most tekertem be az elsőt, és rájöttem mennyire elszóltam magamat az e… https://t.co/SIS1o7fuGC

Először is tolja be a találkozóra, szerelem, -Az étel vérvizsgálat a füstölő festésére az égő székesegyházban. Dust… https://t.co/UKSpEQYpjq

@hvg_hu Az óvodákban pedig szíveskedjenek étel adag csökkentéssel és szoba zárkával büntetni azokat a kisfiúkat, ak… https://t.co/NZ5sx11rrJ

Bécsi szelet karajból sombrero zöldségkeverékkel - Reg-Enor, reform, vegán, mentes ebéd házhozszállítás a FrissFood… https://t.co/ZzFv9AA3QR

@lunanyuszi @hron84 Valaki árulja már el nekem miért jobb a főtt étel. De így tudományosan vizsgálva/vitázva hogy miért?

@doroteadelutan >>ami szintén felgyorsítja az emésztést, és ,,higítja", illetve többen javasolják, hogy fél órával… https://t.co/azCyJdtqgv

Keresés
    Címlap Népek receptjei Népek receptjei Lasagne

    Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!

     

    Hozzávalók:
    200 g száraz lasagne tészta (12 db lap)

    A húsos raguhoz:
    4 evőkanál étolaj a hagyma alá
    1 fej vöröshagyma (100 g)
    4 gerezd fokhagyma
    kb 4 evőkanál víz
    90 g sárgarépa
    35 g fehérrépa
    kb 1 teáskanál só
    őrölt fekete bors
    200 g darált sertéshús
    200 g darált marhahús
    1 púpozott teáskanál kakukkfű
    1 púpozott teáskanál oregánó
    130 g csiperke gomba
    2 db nagy paradicsom
    140 g paradicsompüré
    kb 4-10 evőkanál víz

    A besamelhez:

    100 g vaj
    1 l tej
    60 g liszt
    ízlés szerint kevés só
    ízlés szerint kevés őrölt szerecsendió
    ízlés szerint kevés őrölt fehérbors

    A réteges szóráshoz:

    500 g reszelt trappista sajt, vagy parmezán

    Előkészítünk, kivajazunk egy kb 17x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
    Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.

     

    Módosítás: (2012. január 25. szerda, 01:28)

     
    Ki olvas minket
    Oldalainkat 6 vendég böngészi