Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/vad-etkek.html

Vadhúsból készülő ételek receptjei

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Gyros tál házilag https://t.co/FYVQJItQX4

Vadas burgonyafánkkal és egy kis csavarral: próbáld ki nyúlcombból https://t.co/GqePgPN7Uh

Császármorzsa https://t.co/IRg1LvGyP5

Lecsós sertésszelet egyszerűen https://t.co/P2YwLPDzQY

Hamis somlói brownie-ból https://t.co/einpU5oA5s

Puncsfagyi recept 🍦 fagyigép nélkül 🍦 https://t.co/685wUS5Obp via @YouTube

Spárga roston sült csirkével és hollandi mártással https://t.co/oEJk7IZ4zB

Itt egy nagyszerű recept a Cookpadról! https://t.co/LIDNAHOyQs https://t.co/cjEq4cc0fp

Itt egy nagyszerű recept a Cookpadról! https://t.co/8rLZcsNVdn https://t.co/HLJlTIvU2Q

Újkrumplisaláta https://t.co/xYkd1ucBQH

@drVoroSarkany @sokparaszt @markogabor88 🔓"Ugye tudod, hogy miattatok kezdtek el fejleszteni az elektonikus recept felirast?😅"

Krémes epres tejberizs https://t.co/HQZJ7K8IBJ

Extrakrémes gombás melegszendvicskrém https://t.co/8MJueoMY7T

13 bámulatos desszert kevés munkával https://t.co/X7yoYby9g1

Péksuli Szabival: itt a pizzatészta alaprecept, amire régóta vártok! https://t.co/8BjqmW4hwf

Nem létezik ennél egyszerűbb kekszes sütemény! Csodás recept! https://t.co/AbDIgoDrOm

@zencsaj Hát, ha érdekel a recept, holnap privátban elküldöm, ha nem alszom ki a fejemből :)

Itt egy nagyszerű recept a Cookpadról! https://t.co/4VEvaH5W9R https://t.co/9K8fJuQbE4

Itt egy nagyszerű recept a Cookpadról! https://t.co/n89ARuLVoN https://t.co/YghqE6tBCo

Egyébként a korral jár az hogy az embernek semmi sem tetszik? Legyen az étel, film, játék ... Tény hogy sokkal töb… https://t.co/MOpdxU2B4C

nagy családi ünnep=nagyon sok étel->Zsófia kivételesen nem fogja elrontani a saját névnapját és nagymamája 70. szül… https://t.co/mcqTNCvsNT

@laci_bacsi Annyiért minimum egy tál étel+egy sör/üdítő is járjon már minden nap.

#esbringa Valter Ati kiváló lenne Netpincéres/Woltos futárnak. Lehet, hogy melegen érne ki a rendelt étel.😄🎖

A pizza egy furcsa étel. Betoltam egy fél pizzát az arcomba és kb erőszakkal tettem félre, hogy ne zabáljam fel min… https://t.co/qx9viNr352

@81Solheim Ez igazán fenséges étel, jó étvágyat kívánok!

@jsanyo Az az egyik leggusztustalanabb étel ami létezik.

12 magyaros kaja, ami a pirospaprikától lesz tökéletes https://t.co/g0LKJPwLqE

Hal mindenkinek. A hal minden jósága, kompromisszumok nélkül. A 20. héten kedden főételeink és a jelölt menük mellé… https://t.co/ObB58Dv0GU

Ivett: - Ez az étel egy rakat szar én ilyen nem adok ki a kezem közül.. És bőg Ember most kerültél be a Konyhafőnök… https://t.co/Wuu6Y68ZWD

@a_klauu Neked is elmondom: az étel tiszteletet érdemel. Az ember is, aki nálad hagyja a pénzét. Akinek dobálod, lö… https://t.co/jKuzvD3bRK

Carbonara spagetti - Reg-Enor, reform, vegán, mentes ebéd házhozszállítás a FrissFoodtól: - Rendelés:… https://t.co/a0bpQOfkeD

@HldMyBeer Amúgy is rákkeltő a grillezett étel! 🙄

Nehéz étel = síró baba. Reakció G-től:mától csak zöldséget ehetsz 😅

Rég készült már kép a 11 lábú étel és idegpusztító jószágokról https://t.co/zamAEYJH9R

#esbringa és nem létezik Pasta Bolognesse étel és sértő ha turisták ilyen ételt kérnek a étteremben főleg amerikaiak üdv István Felvidék

A szülők egymást hergelték, anyuka felháborodott levelet küldött Borinak (osztályfőnök), aki végül kikérdezte az ér… https://t.co/XAUf64WAtY

És akkor már ne felejtsük az ételeket sem, sajnos ezt kevésbé tesztelik ezért külön utánanézést igényelhet. Kevés é… https://t.co/z7MkQe38oj

Annyira cuki a hölgy a Kolosy tèri Bao boltban, amig kèszült az ètel beszèlgettünk mindenfèlèröl, leirta a nevem ki… https://t.co/X2sMOthaBu

Keresés
Címlap Húsételek Receptek vadhúsból
Vadhúsból készülő ételek receptjei
A vadakból készíthető ételeknek jelentős hagyományai vannak; kialakult a magyaros vad- és vadszárnyas ételek széles választéka, valamint a készítési módok és az ízesítési eljárások is finomultak.A vadak húsa zsírban szegény, sok kötőszövetet tartalmaz.A vadhús általában kemény, mivel tejsavtartalma magas.A vadak húsának színe általában sötét, fehérjetartalmuk magas, akár 20-26% is lehet.Annak érdekében, hogy a húsrostok felpuhuljanak a húst felhasználás előtt érlelni, majd pácolni kell.Az egészben sütéssel és frissen sütéssel készíthető vadhúsok előkészítésénél "száraz pác"-ot alkalmazhatunk, melynek során a hús állománya puha, omlós lesz.A lehártyázott, pácoláshoz előkészített húsrészt a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, olajjal telt edénybe helyezzük, majd hűtőszekrényben 4-6 napig érleljük.
Párolással és főzéssel készíthető vadhúsok előkészítésénél "nedves pác"-ot alkalmazunk. A nedves pác jellegzetessége, hogy zöldségféléket, fűszereket és folyadékot tartalmaz.

Áfonyás őzmedailonok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 01. vasárnap, 17:40

A vadhúsokat az egészséges és fogyókúrás ételek hívei is nyugodtan fogyaszthatják, mert sok fehérjét és kevés zsírt tartalmaznak. A vadon élő állatok húsa egészségesebb és könnyebben emészthető, mint a mesterséges körülmények között vagy a háznál nevelt állatok húsa, mert táplálékuk is változatosabb.

 

Bővebben...
 
Áfonyás őzmedalion PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. november 16. hétfő, 19:24

Hozzávalók:

80 dkg őzhús
2 dl tejszín
10 dkg áfonyadzsem
4 fürt ribizli
4 szelet kenyér
fél dl portói bor
4 dkg vaj
4 szem borókabogyó
őrölt bors



Bővebben...
 
Fűszeres vaddisznó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 01. vasárnap, 17:57

A vaddisznó elkészítési módja elsősorban az állat korától függ. A fiatal süldő, amelynek húsa még gyenge, izomszövetektől még kevésbé átszőtt, általában alkalmas frissensült elkészítésére. Kivált  a felszeletelt karaj és a comb kiváló erre a célra. Az öregebb példányok húsát fűszeres, vörösboros páclében pároljuk. Jellegzetes illata és íze miatt kissé erősebben szükséges fűszerezni.

 

Módosítás dátuma: 2009. február 05. csütörtök, 22:00
Bővebben...
 
Gombával töltött nyúlgerinc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:00

Jó kis kombináció,szerintem érdemes kipróbálni.Igaz sokan idegenkednek a pacaltól,de ha jól van elkészítve nagyon finom.

 

 

Módosítás dátuma: 2009. február 05. csütörtök, 21:58
Bővebben...
 
Őszi szarvasragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:23

A vadakat felhasználás előtt pácolni kell.Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni; az igen fiatal állatok húsát pedig egyáltalán nem, hacsak rövid ideig azért nem, hogy jobb ízű legyen vagy erős vadszagát elvegye.

Módosítás dátuma: 2009. február 13. péntek, 13:40
Bővebben...
 



Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.