Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/husetelek/vad-etkek.html

Vadhúsból készülő ételek receptjei

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Rég volt már Airfryer recept: spenótos krémsajttal töltött gombafejek, amit a maradék édesburi pürével és grillezet… https://t.co/Sveu4Lim5Z

Brutál finom nugátkrémes palacsinta – diétázóknak! Videós recept! https://t.co/MZ0Hxd5ni3 😍😏NINCS MIT SZÉPÍTENI. E… https://t.co/IwZ8Z5FABh

A legjobb almás palacsintatészta recept, puha, és ízletes, még megtölten... https://t.co/o2HxWw3CLz via @YouTube

Estére egy kis pikáns #desszert? A mák és a szilvamártás együtt nagyon finom, de a pikáns chili… csak még többet em… https://t.co/2PSzQDeaQY

Hókocka https://t.co/buAmR2kg2l

random palacsinta recept https://t.co/6UmyQHaF8A

Kókuszkocka újragondolva https://t.co/1XbuqDpuna

Csőben sült tojás sonkával https://t.co/afvFaBhNrF

@sw4gvagyokkus Recept: fogj egy random embert, kezedben egy keverőlapáttal... kavarjatok. 🤣

Cukkinis-gombás egytál tészta https://t.co/vL3wRFAGpR

Lekváros bukta, ahogy Szabi a pék készíti https://t.co/bdl9QMAO1D

Banános-csokis csiga https://t.co/91svpKjail

Amerikai csokis keksz (chocolate chips cookie) https://t.co/lhhaEYIuBl

Tündérkonyha: Elfogyott a nasi? Itt a 30 perces amerikai csokis keksz - videó! https://t.co/fdpUtkqayP

Oreós csokis pite sütés nélkül https://t.co/cNevmrStb0

Hagymás-majonézes krumplisaláta https://t.co/q7QtEyAmKB

Karaj paprikás-lisztes bundában https://t.co/xcwCSCWg7p

Puha kapros-túrós lepény https://t.co/607ydKhfRF

Krumplifánk https://t.co/yIolOg3yIC

Mustáros csirkemell sütőtökkel - zseniális, amikor a hús és a köret együtt sül! https://t.co/gfYnsekqZJ

Sanjuro: Kuroszava szamuráj film, Mifunéval a főszerepben. Kell ennél többet mondani? Gyakorlatilag a Testőr folyta… https://t.co/ndnB7EXT9g

Ironikus hogy az utolsó étel aminek teljesen éreztem az ízét, a 2019. szeptember 13-án elfogyasztott töltött paprik… https://t.co/ponQgwllpH

@szavazas Könyv, étel, ital, nasi, stb...

Szakács német állás, hotel munka A1 német tudással. Munkabér 2.600,-€ bruttó. Munkaidő 194 óra, a túlórák szabadidő… https://t.co/3FFjfjrhZ5

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

A rendelésünk a csúcsidő terheltségéhez mérten érkezett meg, semmi gond nem volt vele. Majd rendeltünk enni is, de… https://t.co/X5beLdQyGg

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

@daev_FWG (még az előző forduló idején) Családi rendezvényen várjuk a kaját. Csengetnek. Bizottságilag loholunk kif… https://t.co/g9ndPm7xEr

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

RT @fangiojecky: not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

@fangiojecky Ez az étel máig nem áll össze a fejembe, hogy mégis miért létezik. Ettől függetlenül szerettem, de magamtól sosem csinálnék

not even kidding ez volt a legjobb meal az osszes menzas etel kozul https://t.co/Jo0LM30RSw

Ú, kicsit sok olaj került a buldakba, pedig egyébként ölég jó étel ez is.

@soszoni @daviddwayne17 LOL az vasárnapi étel

Keresés
Címlap Húsételek Receptek vadhúsból
Vadhúsból készülő ételek receptjei
A vadakból készíthető ételeknek jelentős hagyományai vannak; kialakult a magyaros vad- és vadszárnyas ételek széles választéka, valamint a készítési módok és az ízesítési eljárások is finomultak.A vadak húsa zsírban szegény, sok kötőszövetet tartalmaz.A vadhús általában kemény, mivel tejsavtartalma magas.A vadak húsának színe általában sötét, fehérjetartalmuk magas, akár 20-26% is lehet.Annak érdekében, hogy a húsrostok felpuhuljanak a húst felhasználás előtt érlelni, majd pácolni kell.Az egészben sütéssel és frissen sütéssel készíthető vadhúsok előkészítésénél "száraz pác"-ot alkalmazhatunk, melynek során a hús állománya puha, omlós lesz.A lehártyázott, pácoláshoz előkészített húsrészt a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, olajjal telt edénybe helyezzük, majd hűtőszekrényben 4-6 napig érleljük.
Párolással és főzéssel készíthető vadhúsok előkészítésénél "nedves pác"-ot alkalmazunk. A nedves pác jellegzetessége, hogy zöldségféléket, fűszereket és folyadékot tartalmaz.

Áfonyás őzmedailonok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 01. vasárnap, 17:40

A vadhúsokat az egészséges és fogyókúrás ételek hívei is nyugodtan fogyaszthatják, mert sok fehérjét és kevés zsírt tartalmaznak. A vadon élő állatok húsa egészségesebb és könnyebben emészthető, mint a mesterséges körülmények között vagy a háznál nevelt állatok húsa, mert táplálékuk is változatosabb.

 

Bővebben...
 
Áfonyás őzmedalion PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. november 16. hétfő, 19:24

Hozzávalók:

80 dkg őzhús
2 dl tejszín
10 dkg áfonyadzsem
4 fürt ribizli
4 szelet kenyér
fél dl portói bor
4 dkg vaj
4 szem borókabogyó
őrölt bors



Bővebben...
 
Fűszeres vaddisznó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 01. vasárnap, 17:57

A vaddisznó elkészítési módja elsősorban az állat korától függ. A fiatal süldő, amelynek húsa még gyenge, izomszövetektől még kevésbé átszőtt, általában alkalmas frissensült elkészítésére. Kivált  a felszeletelt karaj és a comb kiváló erre a célra. Az öregebb példányok húsát fűszeres, vörösboros páclében pároljuk. Jellegzetes illata és íze miatt kissé erősebben szükséges fűszerezni.

 

Módosítás dátuma: 2009. február 05. csütörtök, 22:00
Bővebben...
 
Gombával töltött nyúlgerinc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:00

Jó kis kombináció,szerintem érdemes kipróbálni.Igaz sokan idegenkednek a pacaltól,de ha jól van elkészítve nagyon finom.

 

 

Módosítás dátuma: 2009. február 05. csütörtök, 21:58
Bővebben...
 
Őszi szarvasragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bencze Tímea   
2009. február 05. csütörtök, 19:23

A vadakat felhasználás előtt pácolni kell.Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni; az igen fiatal állatok húsát pedig egyáltalán nem, hacsak rövid ideig azért nem, hogy jobb ízű legyen vagy erős vadszagát elvegye.

Módosítás dátuma: 2009. február 13. péntek, 13:40
Bővebben...
 



Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.