Bejelentkezés
JORECEPT.HU

Jó RECEPTEK

recept

Info

JORECEPT.HU
/egyeb-foetelek/koretek/1792-valodi-sult-krumpli.html

Valódi sült krumpli

JóRecept.hu - Online receptgyűjtemény. A háziasszonyok Online receptgyűjteménye. Receptek A-tól Z-ig. Koktélok, receptek, hús és vegetáriánus ételek. Finom receptek, könnyű receptek képekkel, online recept katalógusok.

Legújabb twittek

Keresés
Címlap Egyéb főételek Köretek Valódi sült krumpli

Valódi sült krumpli

E-mail Nyomtatás PDF

alt

Hozzávalók: 1 kg krumpli, ízlés szerint só

 

 

Elkészítése: A meghámozott krumplit lehetőleg egyforma hasábokra vágjuk, konyharuhán leszárítjuk, majd az olajsütő készülékbe, 190 fokos hőmérsékletűre felhevített olajba téve addig sütjük, amíg nem színesedik, de már üveges kissé (2-3 perc). Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közvetlenül tálalás előtt ismét beletesszük a forró olajba és most már szép piros-ropogósra sütjük (4-5 perc). Az ily módon, tehát két részben sütött krumpli kívül ropogós, belül puha, porhanyós. Kizárólag a tányéron szabad megsózni, különben megpuhul, megszívósodik. Az e módszer szerinti krumplisütésnek óriási előnye, hogy az elősütött krumplit sokáig tárolhatjuk a mélyhűtőben, adagokra osztva, polietilén zacskóban. A fagyasztóból elővéve szinte pillanatok alatt készre süthetjük. Meg sem kell várni, amíg felenged, azonmód fagyosan süthetjük is, az olaj hőmérséklete azonban 190 foknál ne legyen alacsonyabb. Egyszerűen és gyorsan készíthető, olcsó.