]>Hasznos tudnivalókThu, 24 Jan 2013 12:24:36 +0000Ouzo ánizslikőr
http://www.jorecept.hu/tudnivalok/92-hasznos-tudnivalok/1264-ouzo-anizslikor.html
Bárhol is járunk a mediterrán világban, ánizslikőrt mindenhol találunk. Igaz, már az ókori görögök is tisztában voltak a fehér virágú növény gyógyító hatásával, az ánizslikőr megszületése egészen addig váratott magára, míg az arab tudósok rá nem jöttek, miként is lehet lepárlással előállítani az alkoholt.
]>Hasznos tudnivalókSat, 10 Mar 2012 15:27:44 +0000Olla Podrida
http://www.jorecept.hu/tudnivalok/92-hasznos-tudnivalok/1263-olla-podrida-.html
Ez a kasztíliai eredetű húsleves a spanyolul tudókat bizony könnyen elrettentheti, hiszen szó szerinti jelentése: “pocsék leves”. Az elnevezés azonban megtévesztő, és ezt már csak abból is lehet sejteni, hogy főleg ünnepnapokon, illetve különleges alkalmakkor rotyog nagy fazekakban a spanyol tűzhelyeken.
]>Hasznos tudnivalókSat, 10 Mar 2012 15:22:19 +0000Olivet
http://www.jorecept.hu/tudnivalok/92-hasznos-tudnivalok/1262-olivet.html
Ez a tehéntejből készült, puha sajt a szülővárosáról, a Loir-vidéki Olivet nevű kisvárosról kapta a nevét.
]>Hasznos tudnivalókSat, 10 Mar 2012 15:17:42 +0000Nugát
http://www.jorecept.hu/tudnivalok/92-hasznos-tudnivalok/1014-nugat.html
“Tu nous gates!”, azaz: “Elkényeztetsz bennünket!” - hangozhat gyakran az elragadtatott felkiáltás karácsonykor Dél-Franciaország otthonaiban.
]>Hasznos tudnivalókSat, 04 Feb 2012 10:17:13 +0000Noisette steak
http://www.jorecept.hu/tudnivalok/92-hasznos-tudnivalok/1013-noisette-steak.html
Ez a bélszínből vagy báránybordából készült, kis kerekded steak azért olyan lágyan olvadó, mert mielőtt finom vajon megsütnék, gondosan beburkolják egy vékony, ámde zsírosabb hússzelettel.
]>Hasznos tudnivalókSat, 04 Feb 2012 10:14:58 +0000