Kávéfagylalt
Hozzávalók: 3 dl tej,2 dl tejszín,1 tojássárga,1 púpozott tk. instant (azonnal oldódó) kávépor,1 mokkáskanál instant kakaópor,1 ek. rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma),10-12 dkg porcukor,1 zacskó vaníliás cukor,csipetnyi só
Elkészítés: A tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd turmixgép poharába öntjük. Rátöltjük a tejet, beleszórjuk a kakaóport, valamint a kávéport, megsózzuk, és a rummal együtt habosra keverjük. A tejszínt külön habbá verjük, majd a kávés masszát lazán összeforgatjuk a habbal. A fagylaltgépbe öntjük, és az előírás szerint megfagyasztjuk. (Készíthetjük jó erősre főzött kávéval is, akkor 1 dl-t öntsünk