Ezt a fogást legjobban csirkecomb filéből szeretem,de lehet ízlés szerint akár csontossal,akár csirkemellfilével is! Mindenképp finom!!!
Hozzávalók:
4 db filézett csirkecomb vagy csirkemell
mustár (kb. 200 gr),
só,
vegeta,
őrölt fehér bors,
4 gerezd zúzott fokhagyma,
morzsolt oregano,
morzsolt majoránna,
3 evőkanál étolaj.
A csirkemelleket szeletekre vágjuk. A fűszereket egy tálban összekeverjük, majd a hússzeleteket megforgatjuk bennük, úgy, hogy mindegyik oldalán legyen belőle, és egy olajjal kikent sütőtálban szorosan egymás mellé fektetjük. A maradék fűszerkeveréket a tetejére öntjük. A tálat lefedjük, majd 1,5 - 2 órára a hűtőbe rakjuk (nem muszáj, de az ízek jobban összeérnek így), majd a sütőben kb. 180 fokon, esetleg egy pici vizet alá öntve sütjük. Ha a hús puha, levesszük a fedőt, és egy kis ideig még sütjük, amíg kicsit megpirul (kinek - kinek ízlése szerint). Rizzsel tálaljuk.